Mızrak, Minecraft’ta güçlü bir silahtır ve bulunması zordur. Mızrak elde etmenin tek doğal yolu denizde bulunan Boğulmuş Zombileri öldürmektir. Minecraft Bedrock sürümünde, bir mızrak ile birlikte Boğulmuş Zombi doğma olasılığı %15 ve mızrağı zombiyi öldürüp düşürme şansı %8,5. Java sürümünde ise boğulmuş zombilerin sadece %6.25’i bir mızrak ile doğuyor.

Boğulmuş zombilerden düşürdüğünüz mızrakların dayanıklılığı genelde düşük olarak gelir. Bunun sonucu olarak hızlı bir şekilde mızrağınızı tamir etmeniz gerekecek. Mızrak tamir etmenin birkaç yolu mevcut.

Minecraft Mızrak Nasıl Tamir Edilir?

İki adet hasarlı mızrağı, dayanıklıklarını birleştirmek için çalışma masasında yan yana koyabilirsiniz. Fakat bu mızraklarda bulunan tüm büyüleri kaldıracaktır. Kaybolma Laneti ve Bağlanma Laneti dışında diğer büyüleri kaldırarak tamir etmek için iki adet hasarlı mızrağı bileme taşında da birleştirebilirsiniz. Eğer mızraklardaki büyüleri koruyarak tamir etmek istiyorsanız mızraklari örs üzerinden birleştirin. Ek olarak mızrak kullanmadan mızrağınızı tamir etmek istiyorsanız Tamir büyüsünü mızrağınıza uygulayabilirsiniz.

Mızraklar demir kılıçlarla aynı dayanıklığa sahiptir. Yakın dövüş silahı olarak kullanıldığında dokuz, tamamen şarj edip fırlatıldığında sekiz hasar verir. Buna nazaran demir kılıç sadece altı hasar verir. Bu da mızrağı çok daha iyi bir silah haline getirir. Ayrıca mızrağa bazı büyüleri basarak suyun tam anlamıyla içinden geçebilirsin! Çok havalı değil mi?

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version