Son yılların en popüler ve yaygın sosyal medya uygulaması olan Instagram yakın zamanlarda yapılan güncelleme ile Karanlık Mod’a alınabilecek. Yani Instagram arka planı siyah olabilecek. Karanlık Mod Android ve iOS işletim sistemli telefonlarda kullanılabilecek. Bu güncelleme kullanıcılar tarafından büyük ilgi toplamıştı. Bu yazımızda ise sizlere İnstagram nasıl Karanlık Mod’a alınır onu göstereceğiz. 

Instagram arka planını siyah yapma yani Karanlık Mod uygulamaya son güncellemede eklenmişti. Fakat Android ve iOS işletim sistemli her telefonda bu mod kullanılamıyor. Karanlık Mod yalnızca Android 10 ve iOS 13 sürümü bulunan telefonlarda kullanılabiliyor. Bu güncelleme kullanıcıların büyük istekleri üzerine getirilmiş ve getirildikten sonra da çok fazla ilgi toplamıştı. Instagram şirketi Karanlık Mod’u yalnızca arka plan için getirmemişti. Bu özelliğin getirilmesine neden olan etkenlerden biri de gözlerin dinlendirilmesi. İnsanlar gün içinde teknolojiye çok fazla zaman ayırmış durumda. Gerek iş gerekse eğlence insanlar çok uzun zamanlarını teknolojik aletlerle geçiriyor. Günümüzde 7’den 70’e herkes her türlü teknolojik aleti kullanmakta. Bu teknolojik aletler yoluyla maruz kalınan radyasyon gözlerde yorulmaya yol açıyor ve sonucunda gözlerin bozulmasına kadar gidebiliyor. Yani Karanlık Modun amacı hem gözleri çok yormamak hem de isteyen kullanıcılar için Instagramın daha güzel bir arka plan rengine sahip olması.

Instagram Nasıl Karanlık Mod Yapılır?

Bu konuya gelecek olursak öncelikle yukarıda da belirttiğimiz üzere Android işletim sistemi için sürümünüzün Android 10, iOS işletim sistemi için ise sürümünüzün iOS 13 olması lazım. Eğer telefonunuz bu sürümlere sahip değilse Instagram’ınızı Karanlık Mod yapamıyorsunuz. Sonrasında ise Instagram’ın en son sürümde olduğunu kontrol edin, eğer son sürümde değilse Instagram’ı güncelleyin.

iOS için;

  • Ayarlara gidin ve Ekran ve Parlaklık kısmına girin.
  • Açılan bölümden ise Koyu Modu seçin.

Android için;

  • Google Play Store’a girin ve arama yerine Instagram yazın ve Instagram’a basın.
  • Açılan sayfayı biraz aşağı kaydırınca Beta’ya kaydol butonuna tıklayın.
  • Sonrasında Google Play Store üzerinden Uygulamalarım ve Oyunlarım bölümüne girin.
  • Oradan da Instagram’ı tekrardan yükleyin.
  • Sonrasında ise telefonunuzun kendi ayarlarından gece modunu etkinleştirin.
  • Instagram’a tekrardan girdiğinizde Instagramınız Karanlık Mod’a alınmış olacak.
Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version