Bazı şeylerin fiyatları çok abartılabiliyor. Peki ya bir kol saati fiyatı ne kadar abartılabilir. Dünyanın en pahalı kol saati karşınızda. Ayrıca bu kol saati akıllı bir saat değil tamamen mekanik bir saat. Haydi sizlerle dünyanın en pahalı mekanik kol saatini inceleyelim. Cenevre’de bugün dünyanın lüks mekanik saat üreticilerinin toplandığı bir açık arttırma olan “Only Watch” düzenlendi. Açık arttırmada Patek Philippe’nin ürettiği bir saat, kendini sorgulatan bir fiyata satıldı. Bu fiyat onu dünyanın en pahalı kol saati yapmak için yeterli oldu. Son zamanlarda akıllı cihazların yükselmesi ve özellikle Apple Watch’un geliştirilmesi ile akıllı saatler gündeme oturmuştu. Piyasada yüzlerce birbirine yakın özelliklerde akıllı saat var. Fakat konuşacağımız klasik bir kool saati, bu konuda gerçek iradenin kimde olduğunu ortaya çıkarıyor.

Kol saatleri genelde iş adamları ve resmi kişiler tarafından şıklığın ve zenginliğin belirtisi olarak takılır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi akıllı saatlerin piyasaya çıkmasıyla kol saati takma oranı düştü. Ancak “Patek Philippe” şirketi tarafından çıkarılan bir ürün olan “Grandmaster Chime Ref. 6300A” isimli bir kol saati modeli, dünyanın en pahalı kol saati olma özelliği taşıyor. Bu saatin ücreti, gerçekten dudak uçuklatan türden.

İşte Grandmaster Chime 6300A

İşte bu ürün, Cenevre’de düzenlenen “Only Watch” adlı açık arttırma etkinliğinde sunuldu. Geçtiğimiz zamanlarda da düzenlenen bu etkinlik, şuana kadar en fazla 24 milyon dolarlık bir teklifi görmüştü. Ancak bugün bu etkinlikte bir rekor kırıldı. Yukarıdaki saat tamı tamına 31 milyon dolar karşılığında birisi tarafından satın alındı.

Peki bu saati bu kadar pahalı yapan ne?

Size şaşırtıcı gelebilir fakat bu saate herhangi teknolojik bir şey yok. 31 milyona satılan bu saatin hammaddesi paslanmaz çelik. Tamamen paslanmaz çekil ile kaplanmış. Saatte diğer saatler gibi takvim, gece gündüz göstergesi gibi standart özellikler bulunuyor. Ayrıca bu saatte alarm kurma özelliği de bulunuyor. Bu özellik şuana kadar hiçbir mekanik kol saatinde bulunmuyor.

Bu saati satın alan kişi anonim yani kendisi bilinmiyor. Ancak bu saatin satışından elde edilen gelirlerin bir kısmıyla çocukları etkileyen bir hastalık olan “duchenne kas disrofisi” adında bir hastalık için kullanılacağı verilen bilgiler arasında. Acaba seneye Only Watch etkinliğinde yeni bir rekor kırılacak mı?

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Steam Kütüphanesini Eski Haline Döndürme

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version